Παραγωγή & Παρασκευή του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου ThessalicaGold
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ThessalicaGold παράγεται με τρόπο που συνδυάζει την παραδοσιακή γνώση με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η ανώτερη ποιότητα σε κάθε φιάλη.
Η διαδικασία ξεκινά με τη συλλογή των ελιών από τους πρόποδες του Κισσάβου και του Ολύμπου. Οι ελιές δεν αποθηκεύονται σε τσουβάλια – όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές – ώστε να μην αναπτυχθεί θερμότητα και να αποφευχθεί η αύξηση της οξύτητας. Αντίθετα, τοποθετούνται σε ειδικά τελάρα που επιτρέπουν τον σωστό αερισμό, διατηρώντας τον καρπό φρέσκο μέχρι τη μεταφορά στο ελαιοτριβείο.
Εντός 12 ωρών από τη συγκομιδή, ξεκινά η διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης. Αυτό σημαίνει ότι οι ελιές πιέζονται σε χαμηλές θερμοκρασίες (<27°C), χωρίς θερμική επεξεργασία, ώστε να διατηρηθούν αναλλοίωτα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, οι πολυφαινόλες και τα φυσικά αρώματα του καρπού. Η ψυχρή έκθλιψη είναι η πλέον ενδεδειγμένη μέθοδος παραγωγής, αφού εξασφαλίζει ένα ελαιόλαδο υψηλής διατροφικής αξίας και με πλούσιο γευστικό προφίλ.
Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι το ThessalicaGold, ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας (0,3) με χρυσαφένιο χρώμα, ισορροπημένη φρουτώδη γεύση και ελαφρώς πικάντικη επίγευση που ικανοποιεί ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Με την προσεκτική επιλογή του ελαιόκαρπου, την ταχύτατη μεταφορά και την αυστηρή τήρηση των διαδικασιών, εξασφαλίζουμε ότι κάθε σταγόνα ελαιολάδου που φτάνει στο τραπέζι σας είναι αγνή, φρέσκια και γεμάτη από τη γεύση της ελληνικής γης.